Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z kurkami w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 50 dag
cebula 2 szt.
mąka 1 łyżeczka
śmietana 150 g
sól, pieprz do smaku
koperek mrożony 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z kurkami w śmietanie

Grzyby rozmrozić, pokroić. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej na którym smażymy pokrojoną cebulę. Dodajemy kurki i smażymy około 15 minut, gdy są miękkie dodajemy brokuły. Dusimy jeszcze 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym naczyniu łączymy śmietanę, mąkę i koperek, dobrze mieszamy i dodajemy do kurek z brokułami, mieszając, trzymamy jeszcze 5 minut na ogniu. Można podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak