Sposób przygotowania

Białe części pora i ziemniaczki pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do gotującego się wywaru ze skrzydełek i marchwi. Całość gotować do miękkości. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyjąć marchew i skrzydełka. Pozostałość zmiksować. Zupę rozlać do talerzy i do każdej dodać ½ łyżeczki oliwy smakowej (ja daję bazyliową lub czosnkową). Następnie wierzch posypać grzankami (najbardziej pasują mi do tego czosnkowe jeśli daję oliwę czosnkową to grzanki daję zwykłe lub ziołowe).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !