Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 60 d
bułka czerstwa
mleko
masło 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 szt.
natka pietruszki 2 łyżki
seler mały
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: klops rybny

rybę opłukać i osuszyć,bułkę namoczyć w mleku i zmielić z rybą,następnie dodać masło,żółtka,siekaną pietruszkę i wszystko wyrobić,seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach dodać do masy rybnej,dodać przyprzwy sól,przyprawę do ryb,gałkę maszkatołową,z białek ubić pianę dodać do masy i delikatnie wszystko wymieszać uformować klops i obtoczyć w bułce tartej zawinąć w folię aluminiową ponakłuwać widelcem i włożyć do naczynia żąroodpornego i zapiec w nagrzanym piekarniku do 190st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.10.2011 13:24
smaczny
Grazyna0211 27.04.2011 10:37
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak