Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek Wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
sól szczypta
margaryna 10 dag
cukier 3 łyżki
jajko 2 szt.
orzechy 5 łuskane
migdały 5 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek Wielkanocny

Mąkę posiekać z margaryną, cukrem i jajkami i szczyptą soli. Wyroić ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 cm , ułożyć na blasze, podnosząc brzegi o 2 cm. Upiec w bardzo gorącym piekarniku około 20 minut. Upieczone ciasto posmarować kolorowym lukrem (wg mojego przepisu), udekorować kruszonymi orzechami i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak