Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt.
cukier 3 łyżki
cukier puder 2/3 szkl.
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 1 tabliczka
masło 1 kost.
żółtko jajek
porzeczki 20 dkg
orzechy laskowe 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe

do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę wymieszać z orzechami i połową cukru pudru oraz kakao,ciasto wylać do formy keksowej i upiec 20min.w temp.190st.czekoladę stopić w kąpieli wodnej,masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem i żółtkiem na puszystą masę wlać wystudzoną czekoladę i ucierać przez chwilę,porzeczki oczyścić i umyć,ciasto przekroić na trzy części i przełożyć je przygotowanym kremem oraz owocami,złożyć przekrojone placki i posmarować pozoatałą masą boki i wierzch ciasta na wierzch położyć porzeczki a boki można posypać startą czekoladą,porzeczki aby ładniej wygłądały to można je zanurzyć w rozmąconym białku i obsypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 22.11.2013 11:37
pyszne :-)
Grazyna0211 10.11.2012 14:25
jak czekoladowe to napewno pyszne
MAR3STA 09.02.2011 18:46
pyszne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak