Sposób przygotowania

do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę wymieszać z orzechami i połową cukru pudru oraz kakao,ciasto wylać do formy keksowej i upiec 20min.w temp.190st.czekoladę stopić w kąpieli wodnej,masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem i żółtkiem na puszystą masę wlać wystudzoną czekoladę i ucierać przez chwilę,porzeczki oczyścić i umyć,ciasto przekroić na trzy części i przełożyć je przygotowanym kremem oraz owocami,złożyć przekrojone placki i posmarować pozoatałą masą boki i wierzch ciasta na wierzch położyć porzeczki a boki można posypać startą czekoladą,porzeczki aby ładniej wygłądały to można je zanurzyć w rozmąconym białku i obsypać cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    jak czekoladowe to napewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !