Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy Lukier z białek do mazurka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 25 dag
cytryna 1 łyżeczka
mąka kartoflana 1 łyżeczka
sok malinowy 2 łyżki
białko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy Lukier z białek do mazurka

Do cukru dodać białka, ucierać na gładką masę. Dodać sok z cytryny, mąkę kartoflaną i sok. Przełożyć do worka foliowego, ściąć czubek, używać do ozdabiania mazurka Wielkanocnego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.05.2011 16:49
dobry lukier to podstawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak