Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe marynujemy w ulubionej marynacie (ja użyłem „Marynata ostra do mięsa wieprzowego”). Następnie oprószamy mąką, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano. Wyjmujemy i odstawiamy na bok. Następnie na pozostałym na patelni oleju wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ok. 4 minut. Dodajemy również pokrojone w słupki marchew, selera oraz pietruszkę przykrywamy i smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso, zalewamy bulionem, dodajemy zioła prowansalskie i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat i trzymamy na ogniu jeszcze z 10 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super kolorowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka cieknie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    chyba się skuszę na tą kolorową potrawę
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taki gulasz
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    boski:))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    jeden z moich najlepszych gulaszow.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !