Sposób przygotowania

Czosnek obieramy,przeciskamy przez praskę.Gotujemy mleko z czosnkiem,gorczycą i ziarnami pieprzu.Filety myjemy,osuszamy,układamy w słoju,zalewamy przestudzonym mlekiem,przykrywamy folią i zostawiamy na noc.Następnego dnia wyjmujemy i kroimy w kawałki.Cebulę obieramy,siekamy w kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny,lekko oprószamy solą i pieprzem,odstawiamy na godzinę.Jabłko obieramy,zcieramy na grubej jarzynowej tartce,skrapiamy sokiem i posypujemy otartą skórką z cytryny.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem,solą,pieprzem i gałką muszkatołową,mieszamy z cebulą i jabłkiem.Śledzie układamy na półmisku,polewamy sosem i dekorujemy plasterkami cytryny,paseczkami papryki i gałązkami natki pietruszki.Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam śledzie pod każdą postacią
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Musze wypróbować, bo zapowiadają się smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ach te śledziki
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mnia m
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    superrr
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !