Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w złotej skorupce.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 2 sztuki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w złotej skorupce.

Pomarańcze obieramy i kroimy w plastry - jak cytrynę. Na patelnię lub do rondelka wsypujemy cukier i karmelizujemy do uzyskania złotego koloru. Nie wolno cukru przypalić. Pomarańcze układamy na talerzy i polewamy gorącym karmelem. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 06.07.2012 17:51
zarówno łątwe jak i fajne
indi 23.02.2012 12:57
szybko i łatwo
Marlena/Kinia 04.02.2012 10:36
prosty sposób na pyszny deser
Reda 11.10.2011 16:40
superowo odjechana potrawa ;)
novita23 22.07.2011 10:38
super
kriso 19.07.2011 16:12
smaczne
basia70 25.05.2011 12:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak