Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bananowo-ryżowa według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1/2 sztuki
szynka 10 dkg
majonez 5 łyżek
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
banan 3 sztuki
ryż 5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bananowo-ryżowa według Agi

Banany obieramy ze skórek,przekrawamy na pół a następnie kroimy w plasterki grubości około pół centymetra.Szynkę kroimy w drobną kostkę.Seler obieramy,myjemy i zcieramy na tartce o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny.Do majonezu dodajemy śmietanę i curry.Wszystkie składniki mieszamy z ryżem,doprawiamy solą i cukrem do smaku.Banany użyte w tej sałatce nie powinny być zbyt dojrzałe.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 22.02.2012 12:26
super
Mariusz10 21.01.2012 22:35
super
Krystyna32 29.12.2011 10:46
extra
irenka 09.10.2011 21:55
uwielbiam sałatki,musi być pyszna
eklerek 01.08.2011 22:52
apetycznie
Justyna Jussstiii 13.07.2011 05:30
supcio
aacaac 03.06.2011 06:55
super
stokrotka 22.03.2011 09:20
smaczna
joanna77 21.03.2011 11:11
muszę wypróbować
Dorota59 10.02.2011 18:59
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak