Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na włoszczyźnie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas do żuru 300 ml
włoszczyzna 20 dag
czosnek 2 ząbki
grzyby leśne 10 dag
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na włoszczyźnie.

Do wody wrzucamy oczyszczoną, pokrojoną na duże kawałki włoszczyznę. Następnie dodajemy naturalny zakwas do żuru (można kupić gotowy), przeciśnięty przez praskę czosnek, namoczone wcześniej grzybki i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.04.2012 12:54
klasyczny
daria899 09.02.2012 22:13
dobry
Jaheira11 07.09.2011 22:50
fajny i ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak