Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
orzechy włoskie 7 dg
cukier 7 dag
śmietana 1 szklanki
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowa

Żółtka utrzeć z cukrem dodając zmielone orzechy i piane z jajek,na blachę położyć papier do pieczenia i rozprowadzić masę,piec w 190 stopniach około 10 min,obić śmietanę z cukrem waniliowym,ciasto po ostygnięciu posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 09.02.2011 14:26
super
suzana 09.02.2011 12:30
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak