Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek zwyczajny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 1 szt duża
szyja indycza 1 szt mała
łapki kurze 3 szt
żołądki drobiowe 2 szt
marchewka 1 szt duża
pietruszka 1 szt
seler 1 szt mały
por 1 szt mały
cebula 1 szt mała
ząbki czosnku 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz mielony do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bulion drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek zwyczajny

Mięso umyć, z łapek obciąć pazurki. Warzywa obrać, cebulę przypiec na suchej patelni. Wszystko zalać 2 litrami wody. Dodać bulionetkę.Zagotować, odszumować i gotować na małym ogniu ok.50 min. (ma tylko mrugać). Ja podaję z lanymi kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:55
Dobra zupa.
Henryka2 24.02.2015 16:32
jak autorka tego komentarza
09.06.2013 19:42
blady i nijaki
Anna133 18.04.2012 18:37
prosty a taki pożądany
Grażyna13 19.09.2011 12:29
Bardzo lubię :)
Nika53
Nika53 15.03.2011 17:48
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak