Sposób przygotowania

24h przed pieczeniem marynujemy mięso. Czosnek obieramy i rozgniatamy, dodajemy do tego garstke majeranku, 2-3 szczypty ziół prowansalskich, 4 listki laurowe i 4 ziela, ok 7 ziarenek pieprzu, łyżke kucharka i 2 łyżeczki soli. wlewamy olej i dokladnie mieszamy. Mieso układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy nasza marynatą - obracamy co kilka godzin. Mięso pieczemy przez 2h w temp 180*. Jest soczyste i bardzo aromatyczne

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    warte spróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    w życiu nie jadłam ;(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo ładnie wygląda;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    no ja chyba też nigdy nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jadlam mieso z mlodej kozy i bylo pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wqcek

    Mięso młodych koźlat posypuję kminkiem mielonym, sola, okładam potartymi jarzynami ( marchew, seler, pietruszka ) po kilku godzinach smażę na patelni a potem dusze w piekarniku podlewając bulionem ( prawdziwym) Używanie do koźlego mięsa jakiegoś kucharka czy innego badziewia jest PROFANACJĄ.
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    każdy robi jak uważa, warto najpierw spróbować, a dopiero później krytykować, po za tym po co jesteś na portalu Doradcy, gdzie są promowany przyprawy marki Prymat i Kucharek skoro jest to dla Ciebie BADZIEWIE?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda apetycznie
  • 0
    clipboard01
    Opublikowano

    Ola1984

    Jadłam i bardzo lubię to mięso, ale ostrzej je doprawiam, bo samo w sobie jest mdłe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !