Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kiszoną kapustą

4.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieczarki 5 szt
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kiszoną kapustą

Kapustę kiszoną odcisnąć, posiekać i wymieszać z bułką tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Na patelni rozgrzać tłuszcz, nałożyć pół porcji. Smażyć prze ok. 5 min, a następnie wlać 2 roztrzepane jajka. Potem tak samo usmażyć drugi omlet. Podawać z oddzielnie usmażonymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pogol86 23.05.2023 16:43
Smaczna propozycja zrobiłem wg przepisu
Doradca Smaku 23.05.2023 20:01
Dzięki za opinię :) Faktycznie omlet z kiszoną kapustą to ciekawe urozmaicenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak