Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie romby kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op.
wiórki kokosowe 4 łyżki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie romby kokosowe

Ciasto kroimy na pół, jedną część posypujemy wiórkami kokosowymi i 2 łyżkami cukru pudru, na wierz kładziemy drugą połową ciasta, delikatnie dociskamy. Wierz posypujemy wiórkami, które też lekko trzeba wcisnąć w ciasto. Kroimy w małe romby i wkładamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 06.08.2011 07:10
Z pewnością pychota!
bejciu24 09.02.2011 20:01
lubię wiórki kokosowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak