Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie spiralki z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op.
rodzynki 40 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie spiralki z rodzynkami

Połowę ciasta przekroić na pół, w jedną część układamy rodzynki , które trzeba wcisnąć do ciasta. Przykrywamy drugą połówką, dociskamy i układamy znów rodzynki lekko je dociskając. Ciasto kroimy na około 1 cm paski, chwytamy z obu stron i zwijamy w spiralę, układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, pieczemy około 20 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.09.2011 06:51
u mnie przy dzieciach to szybko by z talerza znikły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak