Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 szt
włoszczyzna 1 pęczek
por 1 szt
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
angielskie ziele 4 szt
natka pietruszki 2 łyżki
śmietanka 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Warzywa obrać, pokroić i ugotować w 2 l wody z dodatkiem kostek rosołowych i angielskiego ziela. Gdy warzywa są miękkie, zmiksować. Dodać koncentrat pomidorowy, śmietankę i surowe masło, zagotować. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.02.2014 00:17
fajna zupka
IlonaAlbertos 09.01.2013 00:59
Nie przepadam za selerem, więc raczej nie dla mnie. Ale chętnie zamieniłabym go na pora, wtedy byłoby wspaniale.
Seba 17.11.2012 18:42
pycha
Wafelek2601 26.06.2011 08:35
super ta zupa
Nina7 09.02.2011 13:41
Raz jadłam zupę selerową i bardzo mi smakowała. Spróbuję przyrządzić taką z Twojego przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak