Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 1 szt
olej do smażenia
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy

Kotlety umyć, osuszyć,rozbić i natrzeć przyprawami. Następnie trzeba je obtoczyć w jajku, bułce tartej, ponownie jajku i bułce tartej. Rogrzać patelnię z olejem i smażyć kotlety, aż uzyskamy złoty kolor. Najlepiej smakują z ziemniaczkami posypanymi zieleniną i np. konserwowymi ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 10.02.2011 14:11
popieram :)
Mariola21 09.02.2011 12:42
Misiek zgodzę się z tobą! :)
Misiek1 09.02.2011 12:34
tradycyjny kotlet schabowy jest najlepszy pod słońcem:)
halinka1011 09.02.2011 10:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak