Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 0,5 kg
cebula 3 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z grilla

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w zgabne prostokąty. Cebulę obrać i pokroić w talarki, a także opruszyć ją solą. Mięso przyprawić majerankiem, solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Nastepnie na szaszłyka nadziewać mięso, cebulę itp. Piec około 1,5-2 godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 11.02.2011 09:54
aż mi ślinka cieknie
Gosia40 09.02.2011 11:48
już nie mogę się doczekać sezonu na grilla...
halinka1011 09.02.2011 10:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak