Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z pieca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
masło 4-5 łyżek
natka pietruszki 2-3 łyżki
Szczypiorek cienki 2-3 łyżki
cytryna 1 szt
orzechy mielone 1-2 łyżki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z pieca

Bakłażany pieczemy w piecu w 180 st C do momentu aż skórka zacznie pękać. Wyjmujemy je i obieramy, kroimy w kostkę i wysypujemy do miski. Natkę i szczypior siekamy, tartą bułkę mieszamy z orzechami i rumienimy na maśle, a cytrynę tniemy na ósemki. Bakłażana polewamy bułką z orzechami i posypujemy zieleniną, doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy. Podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 18.07.2011 23:41
pyszne
grazia1 05.05.2011 20:23
lubie bakłazany:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak