Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w serowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
ser topiony 1 szt
śmietanka 3 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
szczypiorek siekany 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w serowym sosie

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć posiekanym rozmarynem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić mięso z obu stron, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W rondlu podgrzać masło, dodać ser, śmietankę i rozmieszaną w 2 łyżkach wody kostkę bulionową. Podgrzewać do rozpuszczenia się składników. Mięso wyłożyć na półmisek, oblać sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 22.03.2013 09:47
bardzo smaczny przepis
IlonaAlbertos 27.11.2012 15:28
Zapowiada się naprawdę wspaniale.
Iwona51
Iwona51 02.10.2011 19:39
pycha
Wafelek2601 22.06.2011 08:53
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak