Sposób przygotowania

Z oczyszczonego pora odciąć liście, białą część pokroić w cienkie plasterki. 4 plastry ananasa i szynkę pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce o dużych oczkach. W misce układać warstwy składników: por, ananasa, szynkę. Wierzch posmarować majonezem, na którym ułożyć starty ser. Pozostałe ananasy przekroić na pół i ułożyć dekoracyjnie na serze. Sałatkę wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Nie używamy przypraw, gdyż składniki typu szynka, czy majonez są wystarczająco słone.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    też lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    chętnie zakosztuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !