Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Strąki papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w szerz w paski. Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę, włożyć do garnka i podsmażyć na rozgrzanej oliwie na zloty kolor. Dodać paski papryki i razem z cebula smażyć około 5 minut. Następnie włożyć do garnka ćwiartki pomidorów, posypać słodka papryka i wymieszać.Warzywa doprawić sola i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 30-40 minut, aż będą bardzo miękkie. Od czasu do czasu wymieszać. Leczo podawać z ryżem ugotowanym na sypko, bagietka, jajecznicą lub omletem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    lubię leczo
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja często je robie teraz czekam az będzie cukinia w ogrodzie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    szybkie i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna27

    ja też robię, ale dodaję cukinię i kiełbasę
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne leczo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam takie leczo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !