Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić w plastry, osolić i odstawić.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, całą cebulę i połowę czosnku poddusić na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodać kawałki mięsa. W czasie smażenia dodać bulion, pomidory razem z sokiem, dodać sól i pieprz do smaku.
Bakłażany wypłukać i poddusić z resztą czosnku, dodać bulion, wystudzić i zmiksować.
Płaty latanii namoczyć w zimnej wodzie. W blaszce układać na przemian latanię, mięso, sos. Posypać wszystko parmezanem. Piec w temp. 200 st. C. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    REWELACJA
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Superr
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam włoską kuchnię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    podejrzewam, że smaczne :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !