Sposób przygotowania

Kapustę odgotować, liście wystudzić, odkroić z nich twardsze części. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, sól, pieprz, rodzynki i wszystko wymieszać.
W liście kapusty zawijać farsz. Gołąbki układać w naczyniu żaroodpornym i zalać wszystko bulionem. Piec w temp. 180 stopni C.
Pokrojoną paprykę poddusić na maśle, dodać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem. Sosem polać gołąbki na talerzu. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z rodzynkami nigdy nie jadłam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    też takich nie robiłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takich jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    zrobię takie jutro
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    hmmm...gołąbki i rodzynki? nie jadłam, ale może być smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    z rodzynkami to dla mnie nowośc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !