Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z RODZYNKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
bulion 2 szklanki
mięso mielone 50 dkg
jajko 1 sztuka
rodzynki 30 dkg
cebula 2 sztuki
SOS CURRY
curry 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z RODZYNKAMI

Kapustę odgotować, liście wystudzić, odkroić z nich twardsze części. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, sól, pieprz, rodzynki i wszystko wymieszać.
W liście kapusty zawijać farsz. Gołąbki układać w naczyniu żaroodpornym i zalać wszystko bulionem. Piec w temp. 180 stopni C.
Pokrojoną paprykę poddusić na maśle, dodać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem. Sosem polać gołąbki na talerzu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 21.04.2011 21:23
z rodzynkami to dla mnie nowośc
bursztynek 16.04.2011 23:11
hmmm...gołąbki i rodzynki? nie jadłam, ale może być smaczne
Mariusz10 29.03.2011 22:41
zrobię takie jutro
Jaheira11 16.03.2011 23:54
takich jeszcze nie próbowałam
MAR3STA 16.03.2011 22:07
też takich nie robiłam;)
kochanyptysiu 14.02.2011 22:29
ciekawe!
sofciak 14.02.2011 19:16
super
ziutula
ziutula 14.02.2011 00:59
z rodzynkami nigdy nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak