Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić, zalać 1 l wrzącej wody, chwilę pogotować. Następnie wlać zakwas, drobno posiekany czosnek, majeranek, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Następnie dodać rozmieszaną śmietanę i stopiony na patelni boczek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Moja ulubiona zupa - wygląda super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ale apetyczna zupa!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam nie raz taki smak, że żurek mogę jeść przez kilka dni..
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam żurek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !