Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
kapusta kiszona 50 dag
grzyby suszone 2 dag
smalec 2 łyzki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki

Kapustę włożyć do garnka, zalać szklanką wody, zalać szklanką wody, dodać pokruszone suszone grzybki, gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić posiekaną cebulkę. Gdy kapusta będzie miękka, odlać wodę, kapustę posiekać, włożyć do cebuli i chwilę smażyć. Przyprawić do smaku. Ciasto francuskie pociąć na paski, nakładać farsz, zwijać w rulony. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika, piec na jasno złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 06.03.2014 13:12
pysznie wyglądają
Katarzyna59 10.06.2013 08:07
bardzo smacznie wyglądają
Seba 11.10.2012 09:18
pyszności
IlonaAlbertos 28.07.2012 22:51
Uwielbiam je.
Motorek 15.06.2012 08:35
super
pipi765 03.02.2012 17:27
ale smakowicie wygląda
Kuchareczekjeden 27.11.2011 20:02
fajne
Iwona51
Iwona51 07.09.2011 09:53
smaczne
Wafelek2601 07.04.2011 08:17
pyszne
Dawid15 05.04.2011 21:11
Pysznie Wygląda:}
ewasylwia 09.02.2011 09:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak