Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
budyń waniliowy 1 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka krupczatka 4 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

W 1/3 szklanki mleko rozmieszać budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do rondelka wsypać mąkę krupczatkę, żółtko, cukier puder, wymieszać. Wlewać wrzące mleko, ciągle ucierać na kraju płyty kuchennej. Następnie wlać mleko rozmieszane z budyniem i jeszcze chwilę ucierać. Jeszcze ciepły krem wyłożyć na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.09.2012 21:09
Super krem.
Iwona51
Iwona51 06.11.2011 10:57
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak