Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski smalec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
boczek 10 dkg
jabłko 1 sztuka
sól do smaku
majeranek do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski smalec

Słoninę i boczek pokroić w kostkę. Topić na wolnym ogniu. Dodać jabłko i cebulę pokrojone w drobną kosteczkę. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do tłuszczu, dodać przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 09.03.2014 11:21
smalczyk super
Iwona51
Iwona51 09.02.2011 00:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak