Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w jarzynach z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 sztuki
ryż 1,5 szklanki
woda 4 szklanki
kostki rosołowe 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w jarzynach z ryżem

Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Por posiekać w paski. Udka obsmażyć na tłuszczu. Surowy ryż wymieszać z rozdrobnionymi warzywami, rondel wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mieszanki warzywnej, poukładać udka i przykryć drugą połową warzyw.Podlać wodą z kostkami rosołowymi i piec w piekarniku przez 40 minut w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.08.2011 14:50
coś dla mnie
Iwona51
Iwona51 09.02.2011 00:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak