Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
bulion 250 ml
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
pieczarki 1/2 kg
śmietana 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w śmietanie

Piersi oprószyć przyprawą do kurczaka, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, poddusić. Dodać posiekany czosnek oraz posiekaną i zeszkloną cebulę. Pieczarki pokroić, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Zalać śmietaną, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak