Sposób przygotowania

Cielęcinę natrzyj jednym ząbkiem czosnku., roztartym z solą i odrobiną rozmarynu. 2 ząbki czosnku pokrój w cienkie plasterki. Mięso ponacinaj i w powstałe otwory wsuń czosnek i igiełki rozmarynu. Mięso ułóż w brytfannie, podlej winem i piecz 2 godziny w piekarniku na grzanym do temp. 160 stopni, często podlewając wytwarzającym się sosem. Gotową pieczeń ostudź (najlepiej przez noc).
Przyrządź sos: Zmiksuj puszki tuńczyka z 1 ząbkiem czosnku, kaparami, wlewaną powoli oliwą oraz sokiem z cytryny. Dodaj majonez i musztardę, przypraw do smaku. Dokładnie wymieszaj. Plastry cielęciny polej równomiernie sosem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !