Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy cielęce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęciny 70 dag
kapusta biała 6-8 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy cielęce

Kapustę dokładnie opłukać a następnie bardzo drobno posiekać. Podobnie cebulkę. Mięso zmielone połączyć z jajkiem, bułką tartą, kapustą oraz cebulą. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanej masy formować kulki. Na patelni rozgrzać olej i chwilę podsmażyć. Następnie dodać bulion i gotować ok. pół godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 07.11.2011 11:42
dobre
Nina7 09.02.2011 13:43
koniecznie muszę takie przyrządzić:)
Damian19 09.02.2011 07:02
najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak