Sposób przygotowania

Mięso natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w brytfannie. Pokrój na kawałki 2 marchewki, a 2 cebule potnij na ćwiartki. Ułóż je obok mięsa. Polej klarowanym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175 stopni. Po 30-40 minutach pieczenia podlej mięso gorącym bulionem.
Posiekaj resztę cebuli i czosnek, podduś na łyżce masła, ostudź. Listki natki oderwij od gałązek. 2/3 pęczka natki, orzechy i pokruszony chleb zmiksuj, wymieszaj z cebulą, czosnkiem. Stop połowę masła, ostudź i dodaj do panierki. wyjmij mięso z piekarnika, obłóż panierką. Podgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz mięso jeszcze przez 30 minut.
Ugotuj resztę marchewki i kalafior. Resztę cebuli posiekaj, zeszklij na maśle, wymieszaj z osączonymi jarzynami i posiekaną natką. sos zagęść maka ziemniaczaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    niezłe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !