Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roszponka z serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 opakowanie
sałata karbowana 1 szt.
Kukurydza z Puszki 100 gram
pomidor 1 szt.
seler naciowy 2 łodygi
ser feta 100 gram
ser żółty 12 plasterków
sos winegret
papryka czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: roszponka z serem feta

Sałaty umyj, osusz. Z liści roszponki odetnij korzonki. Kukurydze z puszki osącz na sicie. Pomidora pokrój w cząstki, paprykę na paski, a fetę w kostkę. Selera naciowego obierz z włókien i pokrój go na ukośne plasterki.
Sałaty ułóż na czterech talerzach i posyp kawałkami pomidora, papryki, selera, kukurydzą i serem feta. Polej sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak