Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z pangi 4 szt
jajko 2 szt
mąka 2 szt
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba panierowana

Filet skropić sokiem z cytryny. Większe kawałki podzielić na połowy. Jajka z solą, pieprzem, mąką i ziołami roztrzepać w naczyniu. Do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą. Olej rozgrzać na patelni. Kawałki ryby zamoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Wkładać na silnie nagrzany tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.03.2011 09:08
na dzis jak znalazł:) smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak