Sposób przygotowania

kaczkę staramy się jak najbardziej zluzować. Nacieramy ją przyprawami(czosnek, słodka papryka, sól, pieprz, majeranek) połączonymi z miodem. Mięso z indyka mielimy w maszynce o najgrubszych oczkach. Następnie do niego dodajemy bułkę namoczoną w mleku i wyciśniętą, wątróbkę pokrojoną na kawałki, jabłko i jajko. Całość dokładnie mieszamy. I nadziewamy kaczkę. Tam gdzie są nacięcia kaczkę zszywamy. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym do momentu aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Uwielbiam kaczkę! A ten przepis jest bardzo ciekawy!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    naprawde pyszna
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    trochę mi się rozleciała podczas przewracania i być może na pierwszych zdjęciach nie wygląda zbyt apetycznie ale uwierzcie mi jest naprawdę pyszna
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    mi również przepis przypadł do gustu - koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm. bardzo apetycznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm. bardzo apetycznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !