Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plesniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 szt
cukier puder 2 łyżka
cukier 1 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Plesniak

Ze składników robimy ciasto, dzielimy na 3 części do jednej dodajemy 1 łyzkę kakao
Białka ubijamy z 1 szklanką cukru pudru i 2 łyzkami mąki ziemniaczanej
do blaszki układamy białe, marmolada, brązowe, piana, białe
pieczemy 50 minut w temp.180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 28.08.2011 11:33
pyszny! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak