Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić. Na pozostałym tłuszczu spod żeberek zrumienić posiekaną cebulę i przełożyć do mięsa. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać poszatkowana kapustę, gotować bez przykrycia około 10 minut. Następnie wsypać posiekany koperek, utarte na tarce o dużych otworach jabłko, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham żeberka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam takie żeberka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dawno nie robiłam muszę zrobić a te zapowiadają się wyśmienicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie dania lubię. Nawet bardzo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !