Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeberka wieprzowe w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
jabłko 2 szt
cebula 1 szt
mąka 2 lyżki
koperek 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Zeberka wieprzowe w kapuście

Mięso pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić. Na pozostałym tłuszczu spod żeberek zrumienić posiekaną cebulę i przełożyć do mięsa. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać poszatkowana kapustę, gotować bez przykrycia około 10 minut. Następnie wsypać posiekany koperek, utarte na tarce o dużych otworach jabłko, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.09.2013 21:58
Takie dania lubię. Nawet bardzo.
mirosława4 01.05.2013 19:03
dawno nie robiłam muszę zrobić a te zapowiadają się wyśmienicie :)
Seba 08.12.2012 10:04
uwielbiam takie żeberka
Motorek 18.04.2012 10:09
extra
Monika193
Monika193 29.06.2011 13:14
kocham żeberka
traktorek 12.06.2011 15:24
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak