Sposób przygotowania

Pomidory umyć, osuszyć, odciąć wierzchy. Łyżeczką wydrążyć miąższ oraz pestki. Przygotować farsz: mięso wymieszać z jajkiem i bułką tartą na gładką masę. Dodać prażone pestki słonecznika oraz podsmażoną na oleju drobno pokrojoną cebulą. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie wymieszać. Każdy pomidor napełnić przygotowanym farszem, oprószyć startym na tarce serem, przykryć odkrojonym wierzchem. Folię aluminiową nasmarować olejem. Każdy pomidor zawinąć szczelnie w kawałek folii. Gotowe pakieciki układać na rozgrzanym grillu. Piec ok. 20 minut. Podawać z ostrym keczupem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !