Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w słupki. W frytkownicy rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i usmażyć frytki na jasno złoty kolor. Po usmażeniu frytki wyłożyć na papierowy ręcznik aby ociekły z tłuszczu. Następnie przełożyć na talerze, oprószyć solą, posypać utartym żółtym serem, polać ketchupem. Frytki to idealny dodatek do pieczonego kurczaka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kusisz
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Frytki troszkę inaczej.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    prosty, a jaki fajny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !