Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana cielęcina z wedliną w kokilkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 10 dag
ser edamski 5 dag
posiekana zielenina
sos
mąka 1 łyżka
masło roślinne 1 łyżka
śmietana ½ szklanki
mleko ½ szklanki
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
rokpol 5 dag
cielęcina gotowana

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana cielęcina z wedliną w kokilkach

Przyrządzić jedną szklankę sosu. Rozgrzać piekarnik. Cielęcinę i wędlinę pokroić w drobne kawałki, -dodać do sosu, rozgrzać na niewielkim ogniu. Rozłożyć sos z mięsem i wędliną w żaroodporne kokilki jednoporcjowe, posypać z wierzchu drobno pokrojonym serem rokpol i edamskim, zapiec na rumiano. Podając posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.02.2012 18:17
brzmi smacznie :)
Agnieszka/picola 09.03.2011 14:56
smaczne
alaaa 09.02.2011 19:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak