Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś z pomarańczami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1000 g
pomarańcze 1000 g
tłuszcz 30 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: gęś z pomarańczami

Tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką lub przyprawą do drobiu. Owoce oczyścić, obrać ze skórki, podzielić na części. Część owoców włożyć do tuszki. Tuszkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać tłuszczem, obłożyć pozostałymi owocami i piec polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 11.06.2012 18:02
pycha
wazka 11.02.2012 08:17
pyszne
Reda 08.02.2012 09:26
super
Reda 08.02.2012 09:26
super
grazia1 12.06.2011 19:45
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak