Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
oliwa
pieprz
pomidory 3 szt
kapary 8 szt
oliwki 8 szt
sól
anchois
bazylia 7 listków
papryka 1 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan po włosku

Bakłażana po umyciu osuszamy i kroimy wzdłuż w plastry. Nacieramy następnie czosnkiem. Pomidory kroimy w plastry. Na gotowych plastrach bakłażana kładziemy najpierw pomidory, polewamy oliwa z oliwek a następnie kładziemy kawałki anchois, kilka oliwek i kaparów. Posypujemy wszystko posiekaną papryką chilli, solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok 15 minut w temp. 200 st.C. Po upieczeniu, przed podaniem, skrapiamy oliwą z oliwek i kładziemy na każdym plastrze kilka listków bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 07.12.2011 11:04
skorzystam z pewnością z tego przepisu:)
Gonia555 11.03.2011 18:47
Ja róznież
MARZA2 20.02.2011 12:09
uwielbiam bakłażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak