Sposób przygotowania

Skrzydło z indyka dokładnie myjemy,wkładamy do garnka,zalewamy woda i gotujemy.Buraki myjemy i obieramy.Gdy zbierzemy z wywaru burzyny to dodajemy buraki i kostkę rosołową.Gotujemy jakiś czas poczym wyjmujemy buraki,lekko studzimy,ścieramy na grubej jarzynowej tartce i razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami dodajemy do zupy.Skrzydełko obieramy i mięsko dokładamy do zupy.Gdy ziemniaczki już się ugotują to zaprawiamy białym barszczem i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Pożywna sycąca zupka.Polecam:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !