Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka buraczkowa według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
Barszcz biały 1 torebka
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
bulion 1 kostka
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka buraczkowa według Agi

Skrzydło z indyka dokładnie myjemy,wkładamy do garnka,zalewamy woda i gotujemy.Buraki myjemy i obieramy.Gdy zbierzemy z wywaru burzyny to dodajemy buraki i kostkę rosołową.Gotujemy jakiś czas poczym wyjmujemy buraki,lekko studzimy,ścieramy na grubej jarzynowej tartce i razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami dodajemy do zupy.Skrzydełko obieramy i mięsko dokładamy do zupy.Gdy ziemniaczki już się ugotują to zaprawiamy białym barszczem i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Pożywna sycąca zupka.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.02.2012 09:21
pycha,mniam
jeta72 04.06.2011 22:12
pyszności
Justyna Jussstiii 03.05.2011 10:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak