Sposób przygotowania

Aromatyczna zupa z dyni z kasza kus-kus W garnku zeszklic pokrojona cebule, czosnek, papryczki chilli (jezeli wyjmiemy nasiona beda lagodniejsze), posiekana trawe cytrynowa, listki bobkowe,imbir - dusimy wszystko chwile razem, aby smaki sie przeszly.

Dorzucamy obranego i pokrojonego (moze byc jak kolwiek) slodkiego ziemniaka, dynie i marchewke. Chwile dusimy z przyprawami, nastepnie dolewamy taka ilosc wody aby delikatnie wszystko przykryla. Wrzucamy kostke rosolowa. Gotujemy na malym ogniu, az warzywa beda zupelnie miekkie.

Miksujemy calosc na krem, wlewamy z powrotem do garnka. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, sola, ewentualnie wciskamy jeszcze jeden zabek czosnku lub dodadajem wiecej imbiru i cynamonu.

Wrzucamy do goracej zupy kuskus, czekamy az napecznieje w zupie.

Zupa swietnie rozgrzewa. Przepyszna z pieczywem czosnkowym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    może być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !