Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna zupa z dyni z kasza kus-kus

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
papryczki chilli 2 szt
czosnek 4 zabki
trawa cytrynowa 1 szt
imbir 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
cebula 1 szt
sok z cytryny 1 szt
śmietany 2 łyżka
dynia 0.75 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziemniaki 1 szt.
kuskus 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna zupa z dyni z kasza kus-kus

Aromatyczna zupa z dyni z kasza kus-kus W garnku zeszklic pokrojona cebule, czosnek, papryczki chilli (jezeli wyjmiemy nasiona beda lagodniejsze), posiekana trawe cytrynowa, listki bobkowe,imbir - dusimy wszystko chwile razem, aby smaki sie przeszly.

Dorzucamy obranego i pokrojonego (moze byc jak kolwiek) slodkiego ziemniaka, dynie i marchewke. Chwile dusimy z przyprawami, nastepnie dolewamy taka ilosc wody aby delikatnie wszystko przykryla. Wrzucamy kostke rosolowa. Gotujemy na malym ogniu, az warzywa beda zupelnie miekkie.

Miksujemy calosc na krem, wlewamy z powrotem do garnka. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, sola, ewentualnie wciskamy jeszcze jeden zabek czosnku lub dodadajem wiecej imbiru i cynamonu.

Wrzucamy do goracej zupy kuskus, czekamy az napecznieje w zupie.

Zupa swietnie rozgrzewa. Przepyszna z pieczywem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.05.2011 00:19
może być
zbysio 06.03.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak